Den här pannkakan passar alla, inte bara lchf:are. Den är väldigt mättande och perfekt lunchmat.

Receptet är Airams och tillhör numera lchf-klassikerna. Jag kan nästan göra den medan jag blundar.

Jag har två små tricks som gör pannkakan godare tycker jag. Jag lägger ett bakplåtspapper* i min ugnsform (även lättare att diska sen) vilket gör att botten och kanterna inte blir så mörka. När botten och kanterna gräddas för hårt tycker jag att pannkakan får en trist och besk äggsmak. Jag gillar den ljusare och mjukare. Jag kompenserar det genom att låta formen stå kvar en stund i eftervärme så att pannkakan sätter sig och svalnar långsamt. Då blir den perfekt enligt mig.

 

Fläskpannkaka LCHF

4-6 port

3 pkt bacon
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
250 g keso
150 g mild gräddost, delad i små kuber

Sätt ugnen på 225C.
Klipp eller finstrimla bacon och lägg (eventuellt på ett bakplåtspapper*) i en långpanna och klicka över smöret. Stek tills baconbitarna fått färg och är knapriga.
Vispa under tiden ägg med grädden och blanda ner keson.
Ta ut långpannan och fördela osttärningarna över baconet och slå över äggstanningen.
Grädda tills pannkakan är gyllene.
Stäng av värmen och låt pannkakan stå kvar i ugnen och sätta sig en bra stund, kanske 15-20 minuter. Det är någonting jag gör för jag tycker den blir mycket godare då.

Servera lingon till som är osockrade eller sötade med stevia eller liknande. Pannkakan är även god kall.

LCHF fläskpannkaka sidan

1 Kommentar

  1. Ingrid Österheim 3 år sedan

    Jag skall absolut testa eftersom vi ofta äter ”äggakaga”.

Lämna ett svar

Tillbaka