dagbokPERSONLIGT

Nytt år och ny mat

In dagbok, PERSONLIGT on

Så roligt med ett nytt år och massor med ny mat & dryck.

God fortsättning på 2016 kära vänner. Det har varit tyst på Uplifting ett bra tag och kanske har ni undrat vart jag tog vägen.

December började med att vi flyttade. Vi lämnade vår lilla lägenhet i Vasastan för en ny, mycket större :)) Vi har bott så trångt vårt första år i Stockholm. Nu får mitt matlagande och fotograferande större svängrum och blir så mycket lättare.

En liten bit in i månaden blev både jag och söte mannen sjuka med värsta förkylningen, i alla fall i vårt mannaminne. Vi som aldrig är sjuka. Resten av månaden blev en smärre katastrof med hosta, feber och sängliggande, varvat med jobb. Vi som skulle ha övernattande vänner och familj på besök i omgångar.

Men nu börjar energin att komma tillbaka. Jag är oerhört tacksam att vi nu är igenom den här perioden. Jag kan börja laga mat med glädje igen och vi kan sätta igång att packa upp och fixa vårt nya hem.

Med den här lilla önskan om allt gott 2016, vill jag passa på att tacka er. Tusen tack för att ni följer, tack för alla uppmuntrande kommentarer och nyttig feedback. Utan er kan jag inte hålla på med det här som är det roligaste jag vet.

Hur kan jag ge er tillbaka? Speciella önskemål? Något ni saknar? Vilken mat och dryck vill ni ser mer av?

All kärlek till er & skål!

Instagrams best nine

4 Kommentarer

 1. Lena Olsson 8 år sedan

  Hej och god fortsättning. Kul att du är tillbaka och att flytten är över och även förkylningen. Som det är nu så borde man inte äta något alls på ett bra tag ;-). Jag köpte boken Matmolekyler till mig själv i julklapp men jag har bara kommit en liten bit in i boken men det är kul läsning. Jag vill och ska försöka äta mer veggo-mat tänker jag, inte alltid så uppskattat hemma men jag kan ju göra det. Tror du kan fortsätta så som du gör för det är väldigt blandat så det finns nog något för alla. Kram från Lena.

  • Monika 8 år sedan

   Hej Lena!
   God fortsättning!
   Ja, Matmolekyler är intressant och man lär sig så mycket.
   Lite mer veggomat skadar inte och jag vet hur det är med männen, även här hemma he he. Men jag äter det själv. Håller nere kolhydraterna just nu och det har tagit en vecka att ställa om. Alltid samma procedur.
   Hörde om ev operation? Hur går det?
   Stor kram & hälsa din söte man!

 2. Ingrid Österheim 8 år sedan

  Tack för oss som sedan länge sett fram emot att få fira jul med er men inte fick känna den riktiga stämningen pga att jag sedan slutet av oktober blev sjuk och i stort sett under en månad vistats på sjukhuset. Dessutom drabbas båda ni av svår influensa. Ni hade dessutom andra gäster att ta hand om. Det är inte lätt, men vi tog oss igenom. Det gick ingen nöd på någon av oss. Vi åt dansk fläskestej, rökt ål, lammfiol, köttbullar, prinskorv och traditionell julmat. Att inte glömma Ris-ála-malta som jag inte ätit på många år, den smakade bra. Att inte förglömma allt Dags goda bröd, men jag efterlyser fortfarande den utlovade saffranlängden. Han har min förlåtelse då jag är fullt medveten om vad han drabbades av på nyårsdagen. Jag fick också uppleva som avslutning ett LITET glas hemmagjord typ gräddlikör-jättegott. Tyvärr hann vi inte med fler. Sista dagen av besöket var på en båtresa på tre timmar där vi intog brunch tillsammans med även Sofie och Jesper. Vi fick uppleva en fin jul tillsammans Hoppas nu att du kommer igång med det du strävar efter och att vi jag får läsa dina reportage och goda recept!

  • Monika 8 år sedan

   Vi hade en underbar jul tillsammans trots lite tidigare motgångar. Det viktigaste är att aldrig ge upp utan kämpa på, eller hur? Så gott allting låter när du radar upp godsakerna :-) Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka