dessertglass

Snabbaste glasstårtan

In dessert, glass on

Om söte mannen fyller år, älskar glass, nutella och Ferrero Rocher, borde väl en kombo av alla tre få honom att känna sig speciell på sin dag?
Ja, han blev glad.
Det ser gott ut.
Det blev supergott!

 

Snabbare tårta går nog inte att göra. Ibland är genvägar bra.

Jag lät vaniljglassen (ca 1 lit) mjukna. Tänk på att glassen minskar i mängd i takt med att den mjuknar för luften går ur. Jobba snabbt och tänk större mängd glass än vanligt.

Jag hackade hasselnötter (kanske 100g, en näve) och rörde i. Mikrade Nutella (ca 1/4 burk – smaka – mycket blir inte godare) och ringlade i i omgångar. Blandade inte helt utan lät några virvlar vara kvar.

Halverade Ferrero Rocher-bollar och dekorerade kanten av tårtan. Tryckte ner dem lätt. In i frysen.

Ringlade lite mikrad Nutella över vid serveringen.

Hipp, hipp hurra!

IMG_3025

11 Kommentarer

  1. SysterYster 6 år sedan

    Jisses så smarrig den ser ut!
    Du är så påhittigt duktig :-)

    • Monika 6 år sedan

      Tack Sis! Vad önskar ni er för gott på fredag?

      • SysterYster 6 år sedan

        Gärna något LCHF:ikt :-)

        • SysterYster 6 år sedan

          *LCHF-iskt* skulle det förstås stå, har inga glasögon på näsan!

  2. Lena Olsson 6 år sedan

    Får ni denna supergoda glasstårta så lovar jag att ni inte blir besvikna:-)

    • Monika 6 år sedan

      Ofta är det enkla bäst! Igår såg jag ett recept där en Ferrero Rocher-boll tryckts ner i en muffin. Låter också enkelt och gott så det MÅSTE testas :)) Sen ser man ut som en enda stor Rocher-boll

      • Lena 6 år sedan

        oh, livsfarligt det här!

  3. Ingrid Österheim 6 år sedan

    Kommer att prova denna läckerhet. Passar säkert lika bra till kaffe som dessert.
    Passar på att tacka för att vi hade nöjet att få avnjuta din jättegoda laxrätt. Fråga Allan vad han tyckte ”en eloge till dig-fantastiskt gott”.
    Jag väntar att receptet med alla tillbehören kommer ut på bloggen.
    Mamsen

  4. Monika 6 år sedan

    Kul att ni tyckte det var gott! Nu ligger receptet här i bloggen. Jag satt och blev hungrig nu när jag skrev inlägget :-)
    Kram

  5. Vera Thulin 5 år sedan

    Älskar glass!
    Älskar din mat!
    Detta tänker jag prova

    • Monika 5 år sedan

      Hej Vera! Så glad jag blev att läsa din hälsning! Ja, testa glassen! Jag gjorde den till Dag för att han älskar såna där rocher-kulor. Tänk på att mjuk, lite tinad glass blir mycket mindre i mängd än den ursprungliga. Glass innehåller mycket luft. Jobba snabbt så att glassen tinar så lite som möjligt men ändå går att röra. Blir gott hur som helst ;-)
      Det var så roligt att ni hälsade på! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka