dessertglassSÖTSAKER

Snabb kaffeglass

In dessert, glass, SÖTSAKER on

Snabb kaffeglass

Kaffesmak i snabba desserten

En dag skulle vi fira kaffets dag och då letade jag efter något gott med kaffe. Resultatet av letandet blev en snabb kaffeglass.

När jag letade hittade jag tillbaka till den här gamla klassikern som för längesen dök upp i något tv-program med matlagning, om jag minns rätt. Du behöver varken glassmaskin eller att röra runt en gång i kvarten. Det är bara att vispa och sen in i frysen.

Snabb kaffeglass är supergod och en glass som vispas ihop på 10 minuter. Jag älskar goda grejor som inte kräver så mycket, varken lång framförhållning eller en massa jobb.  Vispa ihop glassen på eftermiddagen och desserten är klar till kvällen.

Den här snabba desserten finns i massor med varianter på internet och är smaksatt på lika många sätt.

Min vän som är konditor – Ylva på Ylvas Bakverkstad – gör en annan jättegod variant: Enkel chokladglass med krossade maränger. Se receptet nedan under kaffeglassen! Gillar du dessert med glass föreslår jag en ljuvlig Polkamilkshake med vaniljglass och polkakuddar.

Varianten med kaffe är min favorit så gillar du kaffe är det verklgen dags att testa den. Du kan givetvis göra en bas på kondenserad mjölk och vispad grädde och sedan smaksätta glassen med precis vad som helst som du gillar.

Kaffeglassen blir alldeles len och mjuk i konsistensen.

__________________

Snabb kaffeglass

5 dl vispgrädde
1 brk sötad kondenserad mjölk
0,5 dl starkt avsvalnat kaffe
1 msk vaniljsocker

Gör så här:

1. Vispa grädden ganska fast

2. Rör ner resten och smaka av

3. Frys minst i 3 tim

__________________

Snabb chokladglass (Ylvas recept)

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
150 g mjölkchoklad, försiktigt smält

Gör så här:

Blanda som ovan i receptet för snabb kaffeglass och vänd sedan i:

100 g hackad mörk choklad
ca 2 dl krossade maränger – vänd ner ca hälften och spara resten till dekorering.

________________

Kaffesmaker

Ja, så enkelt var det att vispa ihop en god dessert! Är du sugen på mer kaffesmak kan du prova internetviralen Dalgona kaffe. Dalgona är lika gott som varm eller kall dryck. På sommaren är iskaffe gott tycker jag och det är enda tillfället jag sötar mitt kaffe en aning. När vi nu pratar om kaffesmak måste jag varmt rekommendera Sipping Cream – som en hemgjord baileys men mycket godare. Det är kaffe i Sipping Cream och den är fruktansvärt god till en kopp kaffe.

Snabb kaffeglass

Snabb kaffeglass

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka