ARTIKLAReventsvin

Festkväll med härliga matvänner

In ARTIKLAR, events, vin on

Min vän Terese Cedergren driver en fantastisk matsajt med vin, matglädje och inspiration som heter Foodfolder. På sajten skriver förutom Terese själv, tio andra mat- och vinprofiler. Om du inte redan följer Foodfolder, klicka dig genast vidare!

Terese är sommerlier och en fena på vin och att kombinera vin med mat. Är du vinintresserad får du massor med tips och du kan även lyssna på deras vinpodcast med tre superduktiga sommelierer och lära dig massor.

Alla tre recepten på rätterna från kvällen kommer i separata inlägg.

Foodfolder

Den här kvällen omfamnas vi av Terese och hennes varma, inbjudande kök, ett vackert dukat bord och fantastiska dofter från spisen.

Bubbel i glasen och lite småprat med matvännerna inledde en mycket trevlig kväll. Vi delar den stora passionen för mat, bak och drycker och njuter av varenda minut att bara kunna prata på och nörda kring vårt intresse.

Matkollegorna är Elina, en av profilerna på Foodfolder under namnet Bake my breath away, Simona med baksajten Cookies & sweets, Anna med all sin goda mat på Kitchen of Anna, Cattis som inspirerar med mat och vackra saker på Stockholm Teahouse samt Annelie. Det är första gången jag träffar Annelie och jag blev alldeles hänförd av hennes vackra bilder och allt gott på  Blomster och bakverk.

Foodfolder

Terese och hennes kockvän Martin bjuder oss på en härlig middag. I glasen dricker vi viner från Jacob’s Creek.

Foodfolder

Vi inleder med munsbitar – Champinjonkräm på bakad rotselleri med nötter – tillsammans med bubblor Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée – ett friskt och fruktigt mousserande vin med inslag av citrus, äpple, rostade nötter och bröd. För eventuella bilförare så fanns ett trevligt alkoholfritt alternativ – Jacob’s Creeks Un Vined Shiraz.

Bilden blev suddig i mörkret men jag måste ju visa det goda!

Foodfolder

Huvudrätten är Ankbröst med rotselleri- och svamppuré och blåbärssås och i glaset till detta fick vi Jacob´s Creek Double Barrel Shiraz. Vinet är unikt för att det lagras både på whiskey- och ekfat. Shirazen är fyllig med mjuka tanniner och smakinslag av plommon, björnbärssylt, mandel, vanilj, lakrits och mörk choklad. Fruktigheten och sötman balanserar köttet, rotselleripurén och såsen helt perfekt. Ljuvligt gott!

Foodfolder

Vinet fortsätter med Elinas dessert – Chokladmousse med björnbärskompott – och det smakar lika underbart och fint tillsammans. Fulländat!

Foodfolder dinner

Inte nog med att Tereses hem är vackert med många spännande detaljer, hon har också en söt liten Lillbråk som låg på mina fötter under stolen hela middagen. Jag smälte.

Foodfolder
Foodfolder

Lillbråk är en Jack Russell terrier och vill du se mer kan du följa hashtaggen #lillbråk på Instagram.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka