Jag köpte en Granbarksost från Jürss mejeri på Ostfestivalen häromveckan. Jag smakade i deras monter och kunde inte låta bli att köpa en ask med hem. Så gott! Jag var inte den enda som tyckte det, kan jag säga.

Jürss mejeri gör exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar. Granbarksosten är en speciell ost med aromatisk kitt- och vitmögelyta. Osten kan även ha inslag av vildmögel. Den skall smältas i ugnen och ätas ungefär på samma sätt som en ostfondue. 

Nä, det är inte supernyttigt det här men som kompensation dippade jag råa blomkålsbuketter, vilket smakade riktigt bra ihop med den smälta osten. Söte mannen körde klassisk stil och åt osten med baguette. Vi hade chark till.

En sådan här ask räcker till 5-6 personer om man bjuder den som en förrätt. Som huvudrätt räcker den till 2-4 personer serverad med grönsaker och chark.

Granbarksost bubblande het
Man värmer osten direkt i granbarksasken och det tar ca en kvart och äter direkt medan osten är smält. Jag la osten på en typ pizzasten som håller värmen länge och osten höll sig. Förbered bara alla tillbehören innan du sätter in osten.

Granbarksost
Man kan beställa osten här i Jürss webshop eller så köper du någon liknande i din ostbutik.

Dippa & mys – långt till beach16!

Inlägget är inte sponsrat.

Granbarksost
Denna bild: jürss

 

 

7 Kommentarer

 1. Monika 8 år sedan

  Oj vilken härligt god ost. Kul att det finns såna godbitar i Sverige!
  /Monika

 2. Hyrestanten 8 år sedan

  Vilken ost och vilken kul idé att bjuda hem några på detta. Gillar din syn på Beach-16 :)

 3. Minna 8 år sedan

  Jag dör! Wow, vilken njutning. Skitsamma om man blir tjock. Nångång måste man få unna sig. Antar att den kostar jättemycket?

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

 4. Erika Ynghagen 8 år sedan

  Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

 5. Linus 7 år sedan

  Hejsan! Ville bara säga att du har en riktigt grym matblogg. Hoppas det kommer fler inlägg :) blir väldigt inspirerad av dig! /L

  • Monika 7 år sedan

   Hej Linus!
   Tack för dina snälla ord & ditt beröm. Jag tänker fortsätta här på bloggen men det blev lite mycket att hinna med när jag började jobba på heltid för Vin & Matguiden i februari. Jag hoppas komma igång igen efter sommaren.
   Lagar du en massa mat? Vad gillar du?
   Hälsningar
   Monika

 6. TantGlad 7 år sedan

  Låter spännnde och tack för intressant inlägg!

  HA DET GOTT!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka