dagbokeventsPERSONLIGT

Ny hamburgare och om att hitta i ny stad

In dagbok, events, PERSONLIGT on

Att flytta till en ny stad är inte lätt. Ingenting känns hemma. Allting är nytt, annorlunda och känns bakvänt.

Det tar längre tid att förflytta sig för man hittar inte. Varenda hörn av staden är främmande, inte kända gamla kvarter.

Malmö är platt. Stockholm är backe upp och backe ner. När jag vant mig vid denna nya böljande dimension och så nätt börjat hitta med hjälp av väderstrecken upptäckte jag nästa utmaning. Det räcker inte med väderstreck, jag måste tänka tredimensionellt – stadjäkeln är ett nätverk av nivåer också. Och därmed trappor som ibland känns långa som till himlen.

Jag har gått så mycket fel. Faktiskt förvånansvärt ofta i helt fel riktning. Jag blev snabbt lite kaxig och började hitta utan att titta på kartan (trodde jag).  Jag visste ju på ett ungefär (trodde jag).

En tidig morgon hade jag en grupp som satt och väntade medan jag klev av t-banan och promenerade raskt i totalt motsatt riktning. Jag gick och gick och förberedde mötets inledning i mitt huvud, en inledning jag inte hade större nytta av ha ha.

Härom veckan mötte jag min bloggvän Matilda från Malmö (matildasmat). Vi skulle på ett event tillsammans.

– Jag möter dig vid Cityterminalen, enklast eftersom jag hittar, Matilda.

– Jaaa, så bra Monika! Tack!

Jag tar oss cityvant genom Centralen och till t-banan. Vi åker till Karlaplan och när vi kommer upp ur tunnelbanan och ser oss omkring frågar direkt en trevlig östermalmsherre om vi behöver hjälp. Jag säger adressen till eventet. Problemet var, upptäckte jag en kvart senare, att jag sagt adressen till ett event på Östermalm jag skulle på nästa dag.

Ok, vi var trots allt i närheten och Matilda var fortfarande på gott humör. Jag hittar ju egentligen och vi har ganska gott om tid.

Raskt sätter vi fart på rätt gata. Vi går och går och Matilda tror sig se huset långt där framme. Jag tittar på husnummer medan vi går för att se att vi är i rätt riktning.

Väl framme i slutet av gatan (!?!) hoppar vi på bussen som tar oss hela vägen till ändhållplatsen i andra riktningen. Matilda som är positiv och snäll ler och säger: ”jag har aldrig åkt buss i Stockholm”. Nästa gång kommer hon att möta mig på plats.

Jag och Matilda på Max Academy

Matilda och jag testar Max nya hamburgare på Max Academy (som vi hittade till slut :))) Den nya burgaren heter Grand Deluxe Brioche och släpptes förra veckan. Jättegod med riktigt bröd (ska enligt min smak vara brioche).

Med mycket riktig smak av ägg och smör smakar burgaren lyxigt hemgjord. Nu har söte mannen som gärna äter burgare också hunnit smaka och tyckte den var riktigt god.

Jag tycker att det skulle vara mycket mer fart och kick i dressingen, jalapenosalsan, men jag förstår att det ska passa barnfamiljen och den bredare skaran. Majonnässmaken var god.

Passar bra att skriva detta idag då det är International Burger Day!

Max Grand Deluxe Brioche

 

 

4 Kommentarer

 1. camilla engman 9 år sedan

  Nu har jag äntligen hittat hit! Det tog ett tag i den strida internetströmmen. Vad fint det ser ut! Vad fin DU ser ut! Vad roligt, jag blir så glad. Stor kram, Camilla

  • Monika 9 år sedan

   Tack kära Camilla! Så gulligt att du skrev några rader. Har tänkt så många gånger på dig och vi pratar ofta om dig, jag & Dag. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi ses. Stockholmsbesök på gång kanske? Eller blir det mest Berlin. Ha det bra & hälsa I! Många kramar, Monika

 2. Annika 9 år sedan

  Håll ut Monika! När man väl hittar hyfsat bra är det bara att börja om igen… å upptäcka nya saker som hunnit hända i ens fotspår;-) Det är charmen med en lite större stad, det händer hela tiden något. Inte minst poppar det upp nya ”äterior” och fikaställen. Spännande!
  På temat spännande ska jag i nästa vecka testa ett av dina blomkålsrecept, återkommer efter denna kulinariska utflykt :-)
  Kan jag hoppas på ett reportage från dig och ”Smaka på Stockholm” som går av stapeln from den 4/6? Börja leta på kartan NU å sikta på Kungsträdgården…;-)
  Tack för att jag får ta del av din inspirerande blogg!!!!!!!!!
  / Annika

 3. Monika 9 år sedan

  Hej Monika!
  Förstår det är en omställning att byta stad! Intressant att läsa dina artiklar. Vi flyttade till Skåne från Norr för 30 år sedan, inte till en storstad så det var lite lättare att hitta.
  Testade Max burgaren förra veckan. Riktigt god!
  Ha det så bra!
  Monika

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka