Om

 

Hej!

Tack för att du besöker min blogg. Ännu mer tack för att du stannar en stund och vill läsa mer.

Min passion för mat och matlagning är sådär jättespretig, nyfiken och överglad. Viljan att testa och smaka allt driver mig jämt åt olika håll och jag vill lära nytt – asiatiskt, husmanskost, franskt, amerikanskt – ja, i oändlighet. Jag kan ligga vaken en halv natt och planera en meny.

Jag vill lära mig nytt hela tiden – råvaror, metoder, trender – och lånar idéer hejvilt av andra (berättar alltid varifrån). Jag är en fena på att hitta kanonbra idéer, testa dem och sedan sätta en personlig prägel på härligheten. Jag älskar att skriva och berätta om den goda maten, mina fynd, mina tips men framför allt dela med mig av kunskap. I takt med att jag blir duktigare, gör jag allt oftare egna recept.

Jag har ätit lågkolhydratkost från och till i 20 år. Söte mannen däremot älskar kolhydrater och sötsaker. I vardagen är det oftast äggrätter, kål och grönt på min tallrik och pasta, potatis och ris på hans. Därav lagar jag all typ av mat.

Jag skriver även på Vin & Matguiden sedan våren 2015.

Skriv gärna några rader så kan vi prata mat tillsammans och lära av varandra! Diskussioner, idéer, synpunkter och projekt – allt är välkommet.

När jag inte lagar mat arbetar jag som konsult inom affärsutveckling och marknad, gärna matrelaterat :-) men absolut inte nödvändigt. Jag flyttade från Malmö och bor sedan hösten 2014 i Stockholm.

Välkommen tillbaka – igen & igen!

//Monika

18 Kommentarer

  1. Ulla 3 år sedan

    Hej Monika, jag följder din blogg intensivt och har prövat några recept med stor succé!
    Jag såg en bild på isterbandsröra med nudlar, men jag hittar inget recept! Jag som är isterbandsfreak skulle gärna ha det receptet!
    Tack och hälsningar från Los Angeles

    • Monika 3 år sedan

      Hej Ulla!
      Så roligt att höra att jag har en vän så långt bort :-)
      Javisst är isterband så gott att huvudet snurrar.
      Dottern kom hem på vinterlov från Melbourne och fick önska sig något hon var sugen på och då kom det: isterband med dillstuvad potatis.
      Jag hade några isterband kvar i kylen efter hon åkt, därav min bild på Instagram. Korven passerade bäst-före-datum så jag ville göra något med den och hade inga potatis hemma. Då tänkte jag att det kanske blir bra med pasta ;-)
      Jag tog ur korvinnehållet och stekte det, slog i lite creme fraiche och smakade av med dill. Slog det över pastan och klickade på lite senap och la till några rödbetor. Härmade helt enkelt smakerna i dillstuvad potatis. Det fungerade jättebra.
      Skulle jag göra det igen, skulle jag istället testa att skära korven i bitar och steka för sig och göra en pastasås till med senap- och dillsmak.
      Kan du få tag på isterband i LA? Jag älskar de riktigt syrliga.

  2. Susanne 2 år sedan

    Så trevligt att hitta dig här .
    Jag behöver verkligen lite ny inspiration när det gäller matlagning.kram Susanne

    • Monika 2 år sedan

      Så trevligt att du hittat hit! Om jag kan inspirera till lite nytt blir jag jätteglad. Undrar du något eller önskar något speciellt, bara fråga! Tack & kram tillbaka!

  3. Annika 2 år sedan

    Hej Monika, så härligt att se att du kommit igång med din blogg igen efter flytten till Stockholm! Ser fram emot ny matinspiration!!

    • Monika 2 år sedan

      Tack Annika! Din support betyder mycket :-) Uppskattar även dina tips på mat jag kan testa. Snart kommer något med goda räkor. Kram

  4. Ann & Björn 2 år sedan

    Vi har smakat Monikas mat.
    Man vill bara flytta in och bo hos henne, vilken fantastisk kock.
    Jag växte upp i restaurangfamilj vi hade flera restauranger, med en pappa som på den tiden var en av Sveriges bästa kockar.
    Monika är nutidens bästa kock!
    Synd för oss att hon numera bor i Stockholm.

    • Monika 2 år sedan

      Aaw, ni är så söta Björn & Ann! Tusen tack för de snälla orden. Nästa gång äter vi tillsammans i Stockholm! Kram

      • Anonym 2 år sedan

        Vilken lättläst och fin blogg, härliga färger underbara recept och tips
        Man vill bara gå in och se vad nytt som är på gång.

        Monikas mat är förföriskt god och vacker!
        Vi önskar dig och Dag en härlig Påsk med många glada skratt och ägg/ Kramar Ann & Björn

        • Monika 2 år sedan

          Tack så mycket! Det värmer! Hoppas allt ärt bra med er.
          Kram
          Monika

  5. Jenny 2 år sedan

    Hej ,

    Tack för att jag får läsa och insperas av din finna blogg :)

    *Önskar dig en fortsatt trevlig sommar*

    • Monika 2 år sedan

      Hej Jenny!
      Tack för att du hörde av dig. Ingenting gör mig så glad som när jag hör att min blogg är till glädje. Ännu gladare blir jag när jag kan inspirera.
      Ha det bra och hoppas vi hörs igen framöver!

  6. Hellen 2 år sedan

    Tack för en trevlig och mycket god middag i lördags! Jag undrar om förrätten: en varm, grön dippa – hiskeligt god! Vad var det??
    Kram
    Svägerskan

    • Monika 2 år sedan

      Hej! Tack själv för trevligt sällskap! Dippan hittar du här på bloggen och den heter Spenat- och kronärtskocksdipp. Superlätt att göra! Kram

  7. Rowina 2 år sedan

    Hej!
    Vilken fin och inspirerande blogg du har! Jag hittade den när jag letat efter svartkåls chips och du var den enda bland de olika sajten jag kollade som förklarat varför det var bra att inte ha för hög värme i ugnen och det var just det jag ville veta. Stort tack! Jag ska testa några svartkåls blad ikväll för att se om min ugn kan producera fina knaspriga chips – 130C i varmluft ca 20 minuter?

    Välkommen till Stockholm!
    Rowina

    • Monika 2 år sedan

      Hej Rowina!
      Tack för din hälsning och beröm :)) Blir jätteglad.
      Jag tycker svartkålschips är de godaste. Jag har en ängels tålamod med sånt för jag vill att det ska bli perfekt. Då får man gulla lite med dem. Jag flyttar runt, tar ut om några blir snabbare klara för att inte bränna o s v.
      Testa lågt som du säger – tar det för lång tid är det bara att öka (hänger mycket på ens ugn). Det är lite pillrigt men värt besväret när man sedan sitter där och njuter.
      Jag tycker att chipsen med fördel kan serveras till allt möjligt som behöver lite crunch och nåt salt. Tänk bara på att de blir mjuka blixtsnabbt om de ligger emot något varmt eller fuktigt. Servera bredvid eller lägg på i sista sekund. Trevlig helg!

      • Rowina 1 år sedan

        Hej Monika!
        Sorry för sen återkoppling! Jag gjorde svartkålschips och just som du skrev måste man pillra lite grand. Serverade dem som tilltugg till en middag (den helgen) och alla sade bara Wow! Va’ gott! Hur gjorde du det? Igår var det grönkålschips tur! : )) Gott blev det också!

        Tack än en gång och ha en härlig andra Advents helg!

        • Monika 1 år sedan

          Hej! Tack för att du återkommer :) Roligt att höra att det blev bra och att alla gillade dem. Vilka tyckte du bäst om? Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Tillbaka