Uplifting Blogg

  • LCHF och lowcarb

    Kall sås med sriracha och citron

    För mig är såsen ofta huvudnummer. Jag började laga mat genom att lära mig göra goda såser – bruna, vita, redda, kalla, tjocka, tunna, med grädde, sky, buljong. Jag var en fena på fonder innan jag kunde steka kött. Inga arbetstimmar är bortkastade på en…

  • Fågel

    Pasta med färsk korv och tomat

    I min köttaffär på Limhamn Jag: Jag är sugen på att laga pasta ikväll. Det får gärna gå snabbt. Hjälp mig komma på något gott! Kötthandlaren: Vi har nygjorda färska korvar. Ta bort skinnet, fräs köttet och gör en enkel god tomatsås till. Jag: Vad…

  • Hur-gör-man?

    Majonnäs

    Det enda tillfället jag gillar smaken av köpt majo är till räkor eller på räkmackan. Alla andra tillfällen föredrar jag att snabbt göra min egen. Jag har bara misslyckats en gång under alla år och det var en helveteshet augustidag. Det var så hett att…

  • Ost

    Burek

    Feta, melon och mynta är en match-in-heaven sommarkombo. Solsken, en bit burek och en sval sallad på melon, gurka och rostad mandel låter som en bra idé. Eftersom anis är en annan av fetaostens smakkompisar kanske ett glas pastis eller ouzo smakar bra till? Måste…

  • Dessert

    Blondiner med citron och vallmofrön x 2

    Blondiner x 2? Ja, det får bli två varianter hemma hos oss – en sötsöt och en lowcarb (få kolhydrater). Min långa smala man älskar (och tål) godsaker och kolhydrater i alla former. Jag däremot går upp i vikt medan jag rör smeten till kladdkakan.…

  • Fisk & skaldjur

    Fräsch, nyttig, vacker och vansinnigt god lax

    Här kommer ett recept från Elle mat&vin som ni ska bokmärka – receptet vi alla letar efter och önskar att vi hittar när det är dags att planera en fest. Detta är perfekt till en stor middag eller buffé. Lätt att göra och många smaker…

  • Dessert

    Snabbaste glasstårtan

    Om söte mannen fyller år, älskar glass, nutella och Ferrero Rocher, borde väl en kombo av alla tre få honom att känna sig speciell på sin dag? Ja, han blev glad. Det ser gott ut. Det blev supergott!   Snabbare tårta går nog inte att…

  • Ägg
    scrambled eggs äggröra

    Äggröra

    Jag lärde mig laga lyxig krämig äggröra av chef Ramsey för många år sedan. Det är förstås en smaksak men Gordon & jag tycker den här är perfekt. Knäck 3 ägg i en kastrull (vispa inte innan). Lägg i en klick smör. Krydda inte i…

  • Fisk & skaldjur
    Sjötunga med rökt musselsås

    Vit fisk med musselsås

    En underbar sås med rökta musslor som smakar fantastiskt till vit fisk och fräscha grönsaker. Här är såsen hjälte så välj fin fisk och milda fräscha tillbehör. Smörkokta primörer passar perfekt. Ett lent potatismos – klassiskt. OBS! Testa först att mixa hälften av musslorna så…

  • Hur-gör-man?

    Ugnsrostad spenat – spenatchips

    Lövtunna fjäderlätta krispiga spenatchips. Gott till vinet medan man väntar på grillen! Är lite pillrigt att förbereda men värt mödan och blir jättegott! På bilden äter vi bladen med några småbitar fin Parmigiano Reggiano. Se till att spenatbladen är torra. Skär av stjälkarna. Blanda bladen…

  • Inspiration

    Soppa på mangold med vad-som-finns-hemma

    Ta även med stjälkarna. Skär i bitar. Jag hade en famn full med mangold. Färgen på soppan blir förskräcklig. En skvätt fet mjölkprodukt hjälper utseendet och rundar av smaken. Om du håller nere intaget av mjölkprodukter, passar det lika bra med kokosmjölk eller kokosgrädde. När…

  • Dessert

    Ananaskaka med kokos och macadamianötter

    Nästan alla sötsaker slutar i en chokladvariant hos oss. Jag tycker inte om sura smaker så mycket gott med frukt och bär passerar när jag letar inspiration. Ananas är jättesött så detta verkade gott. Kokos till är en klassiker. Nötter ger crunch. Sen älskar jag…

  • Fisk & skaldjur

    Tonfiskröra med bacon

    Jag gillar snabba röror som kan användas till mycket – pålägg, dip, sallad, sås, fyllning – och som kan byggas på efter humör och med vad som finns hemma. Denna enkla tonfiskröran är en av mina favoriter. Äter man lchf eller lowcarb är den här…

  • Fågel

    Pekinganka i crockpot

    Pekinganka i en crockpot en vanlig söndag? Denna rätt är en absolut favorit. Jag har ätit de godaste ankorna under många resor till Kina och Hong Kong. Jag vet hur det ska smaka. Det är svårt att få skinnet knaprigt, köttet saftigt och rätt smak…

Här kan du läsa om god mat, restaurangbesök, drycker, produkter, kokböcker, matmässor och personporträtt – utan smygreklam. Du hittar mig  även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka