Uplifting Blogg

  • ÄGG
    scrambled eggs äggröra

    Äggröra

    Jag lärde mig laga lyxig krämig äggröra av chef Ramsey för många år sedan. Det är förstås en smaksak men Gordon & jag tycker den här är perfekt.

  • FRÅN HAVET
    Sjötunga med rökt musselsås

    Vit fisk med musselsås

    En underbar sås med rökta musslor som smakar fantastiskt till vit fisk och fräscha grönsaker. Här är såsen hjälte så välj fin fisk och milda fräscha tillbehör. Smörkokta primörer passar perfekt. Ett lent potatismos – klassiskt. OBS! Testa först att mixa hälften av musslorna så…

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN

    Ugnsrostad spenat – spenatchips

    Lövtunna fjäderlätta krispiga spenatchips. Gott till vinet medan man väntar på grillen! Är lite pillrigt att förbereda men värt mödan och blir jättegott! På bilden äter vi bladen med några småbitar fin Parmigiano Reggiano. Se till att spenatbladen är torra. Skär av stjälkarna. Blanda bladen…

  • LCHF & LOWCARB

    Soppa på mangold med vad-som-finns-hemma

    Ta även med stjälkarna. Skär i bitar. Jag hade en famn full med mangold. Färgen på soppan blir förskräcklig. En skvätt fet mjölkprodukt hjälper utseendet och rundar av smaken. Om du håller nere intaget av mjölkprodukter, passar det lika bra med kokosmjölk eller kokosgrädde. När…

  • dessert

    Ananaskaka med kokos och macadamianötter

    Nästan alla sötsaker slutar i en chokladvariant hos oss. Jag tycker inte om sura smaker så mycket gott med frukt och bär passerar när jag letar inspiration. Ananas är jättesött så detta verkade gott. Kokos till är en klassiker. Nötter ger crunch. Sen älskar jag…

  • dip & röror
    tonfiskröra med bacon

    Tonfiskröra med bacon

    Snabba röror som kan användas till mycket – pålägg, dip, sallad, sås, fyllning – är perfekt att kunna svänga ihop. Denna enkla tonfiskröran är en av mina favoriter. Äter man lchf eller lowcarb är den här röran perfekt.

  • BASRECEPT & HUR-GÖR-MAN

    Pekinganka i crockpot

    Pekinganka i en crockpot en vanlig söndag? Denna rätt är en absolut favorit. Jag har ätit de godaste ankorna under många resor till Kina och Hong Kong. Jag vet hur det ska smaka. Det är svårt att få skinnet knaprigt, köttet saftigt och rätt smak…

Min matblogg

Här hittar du inte bara recept utan även matlagningstips, matlagning från grunden, hur-gör-man, smaktester, tillagningsmetoder m m.

Du kan även läsa om restaurangbesök, recensioner, drycker, nya matprodukter, vin, mattrender, råvaror, kokböcker, matmässor och personporträtt – allt utan smygreklam.

Du hittar mig även som matprofil på Vin & Matguiden.

Nyhetsbrev:

Mitt Kök / Expressen tycker att Uplifting är en av Sveriges tolv bästa matbloggar.

Tillbaka