ARTIKLARsemlor och semmeltestSÖTSAKER

Vetekatten semmeltest

In ARTIKLAR, semlor och semmeltest, SÖTSAKER on

Vetekatten semmeltest

Dags för anrika Vetekatten

I mitt inlägg Semmeltest i Stockholm 2019 finns en lista med alla semmeltester och betyg som ger dig en överblick. Listan uppdateras kontinuerligt, så snart vi testar en ny semla.

Semmeltest

Det har av olika skäl dröjt innan vi kommer till ett av de mest anrika och populära konditorierna i stan. Ett semmeltest utan Vetekatten skulle inte vara kunna vara komplett.

Ursäkta kära Vetekatten för en trist bild på semlan från konditoriet, ljuset var inte fotovänligt.

Semla

Pris: 48 kr

Bröd: Saftigt och gott med en hembakad och nybakad känsla. Bullen har perfekt kardemummasmak. Carl fick vid sitt tillfälle ett något torrt bröd och han önskade sig också mer kardemumma.

Grädde: Len grädde, perfekt vispad och god smak.

Mandelmassa: Klassisk slät mandelmassa som är supergod.

Utseende: Klassisk och fin.

Betyg: 4

Vetekatten semmeltest

Hur går ett semmeltest till?

Vi köper alla semlor anonymt i bagerierna och det betyder att ingen känner till att vi ska testa deras semlor eller att vi sedan publicerar ett resultat. Med andra ord kan de inte påverka något i förväg och vi är omutbara.

Ibland i andras tester känner bagerierna till att semlorna ska testas och då kan de hanteras på ett annat (förbättras?) och därmed vara annorlunda än de som säljs i butiken.

Hur smakar vi?

Vi har anpassat oss till Carls sätt att smaka och bedöma semlorna så att vi gör likadant alla tre.

Det första vi gör är att titta på semlans utseende innan vi börjar smaka.

Sedan fortsätter vi med att smaka på locket, sedan grädden och därefter ett bett över hela semlan för att få smaken på helheten. Efter det tar vi en bit av bullen för att smaka den separat och till slut ett smakprov på bara mandelmassan.

2 Kommentarer

  1. Anonym 3 år sedan

    Ni måste prova semlan på viggbyholms stations café

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka