DessertJag testar kokböckerSötsaker

Praliner och choklad för själen

In Dessert, Jag testar kokböcker, Sötsaker on
Choklad för själen

Praliner och choklad för själen

 

Praliner och choklad, hallå alla chokladälskare!

Choklad för själen heter en bok av min fina vän Ulrica Grahl. Boken är fylld av praliner, desserter, bakverk, tryfflar, fudge och annat gott – allt med härlig choklad.

Bakboken (heter det så?) är en kanonbra present eller julklapp till chokladälskare, vilket egentligen är alla he, he. Eller?

Alla recept är enkla för att lyckas hemma i köket.

Här kan du köpa boken – Choklad för själen

Choklad för själen

Chokladälskaren Ulrica Grahl

Underbara, sprudlande Ulrica arbetar med choklad på heltid. Hon håller kurser i pralintillverkning, både för privatpersoner (i sin chokladverkstad eller hemma-hos) och för företag (10-65 deltagare).

Man lär sig grunderna och man får prova olika smaksättningar och lära sig vad som passar tillsammans – både klassiska smaker men även testa lite vildare, personliga idéer. Sen går man hem med en lyxig ask med sina handgjorda chokladpraliner.

Ulricas hemsida hittar du hennes blogg, som firade 5 år förra veckan, med en massa trevliga recept. Där finns också information om kurserna.

Choklad för själen

Kurs i pralintillverkning

Jag var på en av Ulricas kurser i pralintillverkning före sommaren. Jag har aldrig gjort en chokladpralin i hela mitt liv men, som med så mycket annat, är det så lätt när man vet hur man ska göra.

Det var en kväll fylld med skratt, tempererande, bankande, smaksättande, allt medan vi drack bubbel och åt jordgubbar – förstås ripplade med fin mörk choklad.

Kortfattat, en helkväll med ljuvlig choklad för själen.

Ett av mina favoritrecept från boken är Limefudge och länken flyttar dig direkt till receptet!

Choklad för själen
Choklad för själen
Choklad för själen

Adam Lund, tvåa i Mästerkocken 2018 var också där för att lära sig mer om pralintillverkning.

Choklad för själen
Choklad för själen

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka