Jag lagar andras receptSötsaker

Limefudge att älska

In Jag lagar andras recept, Sötsaker on

Limefudge

 

Limefudge – galet god!

Limefudgereceptet kommer från bakboken Choklad för själen av Ulrica Grahl. Du kan läsa mer om Ulrica, hennes bok och hennes chokladverksamhet i mitt tidigare inlägg.

Choklad för själen

Jag älskar syrligt

Inte så konstigt att jag fastnar för en fudge med limesmak, en smak som är något av det godaste jag vet. Dessutom är lime och vit choklad en ljuvlig kombo. Lägg sedan till kondenserad mjölk med sin kolasmak och man faller pladask.

Den här fudgen funkar bra året om, när som helst. Ulrica tipsar även om att man kan bre kolasmeten ovanpå en sockerkaka eller använda den som fyllning i en tårta. Låter mycket gott!

Steg

  1. Grovhacka den vita chokladen.
  2. Häll den kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull och värm den på svag värme.
  3. Häll i den hackade chokladen och rör tills allt smält. Ta bort kastrullen från spisen.
  4. Pressa en lime och riv skalet från två stycken lime. Rör ner limesaftern och skalen i fudgen.
  5. Häll sen ut fudgen i en bakplåtsklädd form, ca 20×20 cm. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
  6. Ta ut och skär i små kuber.

 

Förvara fudgen i en burk med tätslutande lock i kylen. De håller ca 2 veckor (ha, ha, som om det skulle finnas nåt kvar).

Ingredienser

30 småbitar

1 brk kondenserad mjölk
500 g vit choklad av bra kvalitet
2 lime, riven zest från 2 st och saften från 1

Limefudge

Kurser i pralintillverkning

Ulrica Grahl arbetar med choklad på heltid. Hon håller kurser i pralintillverkning, både för privatpersoner (i sin chokladverkstad eller hemma-hos) och för företag (10-65 deltagare).

Man lär sig grunderna och man får prova olika smaksättningar och lära sig vad som passar tillsammans – både klassiska smaker men även testa lite vildare, personliga idéer. Sen går man hem med en lyxig ask med sina handgjorda chokladpraliner.

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka