InspirationSmårätter och tillbehör

Baconmarmelad med lök

In Inspiration, Smårätter och tillbehör on

Baconmarmelad med lök

Vad passar marmeladen till?

Den här mustiga, söta och salta röran/marmeladen sätter piff på mycket.

Ät en klick baconmarmelad till en grillad köttbit, till hamburgaren eller smaksätt grytan eller soppan.
Smaksätt en röra eller dipp genom att blanda ut baconmarmeladen med någon mejeri- eller vegprodukt.
Servera en klick baconmarmelad på charkbrickan.
Toppa svampsoppan.

Jag använder baconmarmeladen bland annat till höstens första svampmacka med kantareller. När den säsongen är över är baconmarmeladen lika god till annan svamp på mackan.

Baconmarmelad

Steg

  1. Stek bacon knaprigt, ta upp
  2. Fräs löken i baconfettet
  3. Blanda alla ingredienser och låt puttra ihop, ca 30 min, tills vätskan kokat in och röran tjocknat. Håll koll mot slutet.

Om det flyter upp fett på ytan under koktiden, lyft bort det med en sked.

Marmeladen håller bra ett tag i kylen.

Ingredienser

Kantarellmacka med baconmarmelad

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka