dessertSÖTSAKERtårta

Sommartårta med jordgubbar

In dessert, SÖTSAKER, tårta on

Sommartårta med choklad, lime och jordgubbar

Sommartårtan med allt man önskar sig

Den här sommartårtan har blivit sommarens favorit (hittills i alla fall, he he).

Den har allt jag önskar till sommarens middagar och fester:

jordgubbar
lätt och fluffig
ljus choklad & lime & grädde – allt som är gott till jordgubbar
går mycket snabbt att göra (kan göras 1-2 dagar i förväg)
passar de flesta, vuxna och barn

Ändrat recept

Receptet är ett aningen ändrat från Marabou. Jag bytte lemon curd till lime curd och marinerade jordgubbarna i limesaft och ljust muscovadosocker.

Om man skippar att marinera bären är sommartårtan ännu snabbare.

Sällan att något blir så gott med så lite ansträngning. Jag lovar, sommartårtan blir en succé!

Sommartårta med jordgubbar, lime och choklad

Steg

  1. Vispa ihop färskosten med lime curden.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna lite.Vispa grädden ganska fast och blanda med chokladen.
  3. Bred fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop tårtan.
  4. Vispa resten av grädden och täck tårtan på ovansidan och runt om. Hit kan du förbereda (sätt i kyl).
  5. Cirka 1-2 timmar innan servering låter du tårtan få rumstemperatur. Halvera/skär jordgubbarna. Rör ut sockret i limesaften tills det löst sig. Marinera bären genom att röra runt några gånger. Låt sedan marinaden rinna av innan du dekorerar tårtan.
  6. Fäst Noblesseplattor runt om tårtans sidor. Lägg på bären. Hyvla över resten av chokladen och riv över lite limezest (mest för den underbara doften).

Ingredienser

1 förpackning färdiga tårtbottnar

Fyllning 1:
200 g färskost, typ philadelphia
1 dl lime curd

Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad (resten hyvlas till garnering)

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
0,5 limesaft
1 msk ljus muscovadosocker (el liknande mörkare socker
0,5 lime, rivet zest
1 ask Noblesse

Sommartårta med jordgubbar, lime och choklad

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka