Kakor

Sega maränger

In Kakor on

Det är en smaksak hur man vill ha sina maränger men i det här huset ska de vara frasiga på utsidan och riktigt sega inuti.

De är superenkla att göra och kan smaksättas med vad som helst. De på bilden har en swirl av dulce de leche som förstärker sockrets kolasmak men bara lite, annars blir det alldeles för sött.

Marängerna blir bäst efter 2-3 dagar om man vill ha dem riktigt sega. Låt dem bara ligga framme. Den frasiga utsidan hänger på att luften är torr så det är inget för en stuga i regnskogen. Luften här i Stockholm är torr så jag slipper fundera.

Dagen efter är de lite som en nybakad gräddbulle (mums mums) i mitten om man gillar det :)

Receptet är väldigt lätt att komma ihåg: dubbelt så många gram socker som gram äggvita.

Franska maränger

Steg

  1. Vispa socker och äggvita tills det är blandat.
  2. Vispa smeten över vattenbad, vispa tills smeten når en temperatur på 60-65 grader.
  3. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa tills det har svalnat. Det går snabbast i ett kallt vattenbad.
  4. När marängen kallnat, tillsätt dulce de leche eller annan smaksättning. Klicka ut dem på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
  5. Grädda i ca 125 grader i 45 minuter för lite större maränger. Minska tiden om du gör små.

Ingredienser

Dubbelt så många gram socker som gram äggvita.

Väg din äggvita och ta dubbel mängd socker i gram räknat, t ex 100g äggvita och 200g socker.

Smaksätt marängerna med någon favoritsmak – citrus, lakrits, choklad, nötter eller dulce de leche (kola) m m.

Sega maränger
Sega maränger
Sega maränger
Sega maränger

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka