På middagen hemma hos Terese som driver matsajten Foodfolder fick vi dessa små munsbitar medan vi minglade med bubblor  –  Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée – ett friskt och fruktigt mousserande vin med inslag av citrus, äpple, rostade nötter och bröd. För eventuella bilförare den här kvällen så fanns ett trevligt alkoholfritt alternativ – Jacob’s Creeks Un Vined Shiraz.

Här är kvällens varmrätt med ankbröst samt en drömdessert med choklad.

Rotselleri

  1. Skala och skär rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor och dela varje skiva på fyra.
  2. Häll rapsolja över bitarna och salta & peppra.
  3. Sätt ugnen på 150˚C.
  4. Lägg selleriskivorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 45 min – 1 timme.

Champinjonkräm

  1. Ansa och grovhacka svampen.
  2. Stek den med lök och vitlök i rapsolja tills det är mjukt. Blanda i citronjuice.
  3. Skölj kikärtorna och häll ned dem med svampen och löken och mixa till en slät kräm.
  4. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  5. Häll upp krämen i en spritspåse alt. en vanlig fryspåse som du klipper ett litet hål i.

Topping

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem.
  2. Skär rotselleribitarna i lagom munsbitar. Spritsa på champinjonkrämen på rotselleribitarna och strö nötter över. Toppa med pepprig krasse.

Ingredienser

4 pers

  • 0,5 st rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Kräm

  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 st citron
  • 1 msk kokta kikärtor
  • 1 tsk tryffelolja (valfritt)
  • 1 tsk salt

Topping

  • 2 msk cashewnötter
  • 1 paket krasse
Foodfolder Sparkling Jacobs Creek snittar

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka