ARTIKLAReventsvegetariskt

BreOliv – lansering av bredbar olivolja

In ARTIKLAR, events, vegetariskt on

Glad alla hjärtans dag, kära vänner!

Imorse var jag på ett fullpackat Deli di Luca som var värd för Zetas pressfrukost där Zeta lanserade en produktnyhet – BreOliv.

Zetas BreOliv

 

Zetas grundare Fernando Di Luca var där tillsammans med sonen och företagets vd Christian Di Luca som båda stolt berättade om drömmen om en bredbar olivolja och 18 års arbete får att uppnå den.

Zeta BreOliv

Idag smakade vi alltså resultatet – BreOliv – en bredbar olivolja som består av endast fyra ingredienser, 72% olivolja (från ca 800 g oliver), 18% sheafett, 8,8% vatten och 1,2 % salt – alltså fett från två frukter, oliv och shea, och lite vatten och salt.

Den bredbara olivoljan smakar riktigt gott, mild och len och smakar helt enkelt som olivolja. Som pålägg serverades en superdupergod bönröra som Green Kitchen Stories tagit fram. Den var populär runt borden och vi åt upp vår. Ni måste testa att göra den, här är receptet.

Zetas BreOliv

Jag älskar minglet och alla fina matvänner varje gång det är event! Idag åt jag frukost med Kitchen of Anna, Rebecca som bloggar på Allt om mat och har superkoll på restaurangstockholm via instaprofilen @stockholmfood samt Elina från Bake my breath away som just nu har fått det ärofyllda uppdraget att dokumentera Kocklandslagets väg mot guldet.

Vi småpratade också med Gustav från Jävligt gott, mannen som brinner för vegetarisk mat, Lesscarbs Fanny som jag träffade för första gången samt Linnéa från Linnéas Skafferi, vinnare av Stora Matbloggspriset 2016.

Alltid så himla kul att ses, ibland flera gånger samma vecka.

Vill också idag på Alla hjärtans dag skicka ett hjärta till Food & Friends som alltid kompetent arrangerar bra events som drar mycket folk och vi blir alltid så trevligt bemötta.

 

Det har varit en utmaning för Zeta att förädla olivoljan till fast form utan tillsatser och efter lång tid hittade Di Luca sheafrukten som innehåller ett fett som har fast form i rumstemperatur och genom att blanda detta fett med olivolja fick de fram en mjuk och lent bredbar konsistens direkt från kylen.

Eftersom sheanöten, som den kallas, inte är en nöt utan egentligen en frukt, kan även nötallergiker äta BreOliv.

Asken med 200 g BreOliv finns i butik från v 7 och kostar ca 45kr.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka