Västerbottenskorpor

Västerbottenskorpor perfekt till soppan

Jisses så goda, exakt så goda som jag föreställde mig. Väldigt knapriga och massor med ostsmak såklart. Goda som snacks men även gott till en soppa.

Gillar man inte VB-ost kan man givetvis välja någon annan smakrik favoritost. Kakorna kommer att smaka precis som osten gör så smaken är enkel att räkna ut.

Jag hittade de här västerbottenskorporna på Mitt Köks sajt.

Steg

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Riv västerbottensosten fint på rivjärn.
  3. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
  4. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, cirka 40 centimeter långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i cirka 2 centimeter breda bitar på snedden. Skär med vass kniv.
  6. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen cirka 2 timmar.
  7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra.

 

Förvara dem i en burk med lock.

Ingredienser

30 västerbottenskorpor
  • 200 g västerbottensost
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
västerbottenskorpor

Kolasnittar

På samma sätt gör man storfavoriten Kolasnittar och de ser nästan likadana ut.

Gör goda, knapriga kolasnittar till helgens fika!

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka