Restauranger & ReportageVegetariskt

Dafgårds nya vegetariska rätter

In Restauranger & Reportage, Vegetariskt on

Dafgårds har lanserat fyra nya rätter, den här gången vegetariska – Biffig broccoli, Ärtig falafel, Gröna dumplings och Örtig bolognese.

 

Dafgårds nya vegetariska rätter

Jag var på presslunchen uppe på vackra Mosebacke inför lanseringen för att smaka rätterna och prata vegetarisk mat med Dafgårds och kollegor i branschen. Vi fick även nöjet att lyssna på professor och författare Måns Rosén om sambandet mellan hälsa och att äta grönt.

– Intresset för att äta vegetariskt har aldrig varit så stort som det är nu, dels på grund av hälsoaspekten men även på grund av av miljö- och hållbarhetsfrågor, därför är detta ett naturligt steg för oss, berättar Ola Larsson, Dafgårds marknadschef.

Mosebacke i Stockholm
Dafgårds nya vegetariska rätter

Vi får smaka Biffig broccoli och Örtig bolognese.

 

Dafgårds nya vegetariska rätter
Dafgårds nya vegetariska rätter

Örtig bolognese är vegansk, tillagas med puylinser istället för kött, serveras med med sojabönspasta och en pesto på grönkål och rostade solrosfrön. Rätten är glutenfri och utan tillsatt socker.

Rätten smakar som en klassisk bolognese, gott med mycket smak.

 

Dafgårds nya vegetariska rätter
Dafgårds nya vegetariska rätter

Biffig broccoli var mångas favorit, så även min. Jättegod! Rätten är lakto-ovo-vegetarisk. De smakrika ost- och broccolibiffarna serveras med röda linser i en kokos- och ingefärssås, edamamebönor och en kvargdipp. Även denna glutenfri och utan tillsatt socker. Den där dippen på creme fraiche, kvarg, citron, gurkmeja och vitt vin var supergod!

Dafgårds nya vegetariska rätter

Måns Roséns mycket intressanta lilla föredrag om sambandet mellan att äta grönt och god hälsa kan du läsa mer om i det här inlägget.

Jag älskar fakta, klok analys och nyanserade förklaringar av en komplex verklighet.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka