DessertKakor

Self-Saucing Chocolate Pudding

In Dessert, Kakor on

Asså, Masterchef Australia är ett underbart matprogram. Jag älskar deras känsla och inställning, så mycket omtänksamhet, hjälpsamhet och matglädje. Det är varmt och mysigt trots tävling. Man lär sig också en massa nytt.

I ett av pågående säsongs avsnitt hade de Masterclass och gjorde den här Self-Saucing Chocolate Pudding. Den är tydligen en riktig klassiker i Australien. Eftersom söte mannen älskar sötsaker ville jag testa. Man rör ihop den på 10 minuter med ingredienser man har hemma, sedan en halvtimme i ugnen och till sist sätta sig i formen i 10. Kakan står på bordet på mindre än en timme.

Kakan är luftig och chokladig med ett lite rinnigt inre, sådär underbart fluffigt och kladdigt på samma gång. En klick syrlig crème fraiche (ev lätt sötad om du vill) passar jättebra till allt det söta.

Self Rising vetemjöl finns i mjölhyllan. Det visste inte jag förrän jag letade till den här kakan, jag bakar så sällan :)

Steg

  1. Värm ugnen till 160 grader. Smörj och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. Sikta i mjöl, socker och kakaopulver i en bunke och blanda. Gör en grop i mitten.
  3. I en annan bunke vispar du ihop det smälta, avsvalnade smöret med mjölk, vanilj och ägget.
  4. Häll blandningen, lite åt gången, i gropen i den andra bunken medan du försiktigt vänder ihop det med en sked/slev. Överarbeta inte smeten.
  5. Häll smeten i den smorda formen och använd skedens baksida att jämna till ytan.
  6. Strö sockret och kakaopulvret jämnt fördelat över ytan och häll sedan det kokande vattnet försiktigt över kakan.
  7. Grädda i 30 minuter. Ta ut kakan och låt den vila 10 minuter innan servering. Pudra kakan med florsocker eller kakao.

Ingredienser

Till servering

Saucing Chocolate Pudding

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka