Matjessill-lovers, se hit! Nu blir det skånsk Pillasill.

Den bästa sommarlunchen är en sillbit med färskpotatis och olika matjessillrätter kan vi inte få för många av. Den här varianten serveras med len senapssås hälld över sillen och fatet toppas med grönt hack och ägg. Underbart!

En snabb och enkel rätt som är lätt att göra, även till många och som passar bra på sommarbuffén och midsommarbordet.

Vi har två matjesfavoriter – Norröna och Klädesholmen. Du har kanske en annan du brukar köpa?

Skånsk Pillasill

Steg

  1. Koka äggen. Sätt på potatisen.
  2. Skär sillen i bitar och lägg på ett fat.
  3. Såsen: Vispa ihop senap och eventuellt socker (om senapen inte är söt) tills det löst sig. Vispa i majonnäs, gräddfil och vinäger. Smaka av med nymalen peppar och pyttelite salt. Var sparsam med saltet eftersom sillen är salt. Smaka av såsen och balansera smakerna mellan senap, socker och vinäger tills du är nöjd.
  4. Skär löken.
  5. Skala och hacka äggen.
  6. Häll såsen över matjessillen. Strö över lök och hackat ägg. Klipp över dill.
  7. Servera med den nykokta färskpotatisen, en iskall öl och såklart en nubbe!

Ingredienser

Till servering

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka