DessertPaj

Rabarbersmulpaj med mandel och flingsalt

In Dessert, Paj on

Den genialiska idén att tillsätta mandel och salt i smuldegen och toppa med lite extra flingsalt är Tommy Myllymäkis.

Det godaste rabarberpaj jag ätit! Tack, min söta väninna Yvonne som bjöd på den när vi hälsade på i Köpenhamn. Sedan gjorde jag den på Mors dag och bjöd familjen. Åh, så gott!

Steg

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa rabarbern, skär i bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strö över socker och majsstärkelse. Större mängd socker för surare rabarber, den mindre mängden för mindre sura.
  4. Rosta mandeln i ugnen eller i torr stekpanna tills gyllene kanter. Hacka den till mindre bitar.
  5. Blanda mjöl, socker och flingsalt i en bunke. Skär det kalla smöret i kuber och blanda ner. Nyp ihop. Tillsätt mandeln och knåda snabbt ihop.
  6. Smula degen över rabarbern. Har degen blivit varm och lite kladdig, in med den i kylen en stund först så går det lättare att smula.
  7. Strö över flingsalt.
  8. Grädda i ca 30 minuter.

Ingredienser

Till servering

Rabarberpaj

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka