Här kommer en mycket god drink – Kir Cidre – som är en twist på aperitifdrinken Kir Royale!

Den här rakt igenom franska drinken gillar jag, frankofil som jag är. Här serveras den med fläderlikör, crème de cassis och äppelcider.

Kir Cidre från Daniel Lakatosz kokbok

Steg

  1. Blanda likör och citronjuice i en shaker med is. Skaka ordentligt och häll upp, gärna i champagneglas.
  2. Toppa med iskall äppelcider.

Ingredienser

Daniel Lakatosz kokbok Daniels matresa

Drinken är ur Daniel Lakatosz nya kokbok Daniels matresa. Den kom ut i samband med Daniels medverkan i Sveriges Mästerkock 2016. Boken innehåller 9 hela menyer från olika länder. Kir Cidre är en del av den franska menyn.

Kir Cidre

Jag har lagat hela den franska menyn och flera av recepten kommer att finnas här på min sajt, bl a Gratinerad fransk löksoppa (mums) och ljuvliga snittar med osten Brillat-Savarin avec poire (med päron).

Läs mer här om Daniels kokbok.

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka