Nästa tapa! Den godaste! Räkor frästa i olja med vitlök och chili. Brödet suger upp den himmelska oljan.

Så enkelt, så himla gott. Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :))

Skippa brödet och det är perfekt lowcarb.

 

Gambas al pil pil

3 msk olivolja
1 tsk chiliflingor el färsk chili
1 nypa salt
2 vitlöksklyftor, hackade
paprikapulver
12 stora råa räkor
bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
bröd till servering

Skölj och grovhacka persiljan. Hacka vitlök. Skala räkorna.

Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, chiliflakes, rör, sedan hackad vitlök. Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver. Fräs.
Lägg i räkorna och tillaga dem tills de är rosa. Rör i persilja. Servera genast med gott lantbröd eller baguette.

7 Kommentarer

  1. Ingrid Österheim 2 år sedan

    Vilka räkor. Var köper du dom?
    Påminner mig om dom räkor vi alltid åt i Thailand. Är verkligen något att
    sätta fingrarna i.

  2. Monika 2 år sedan

    Lovar att jag ska göra dessa Gambas inom en snar framtid!
    Kram
    Monika

    • Monika 2 år sedan

      Räkor är alltid så gott, eller hur! Har du något gott recept på räkor?

      • Monika 2 år sedan

        Hallå!
        Jo har säkert något gott recept med räkor men kommer inte på något just nu.
        /Monika

        • Monika 2 år sedan

          Hör av dig om du kommer på något (eller annat bra tips/recept som jag kan testa! Du har säkert en massa bra i lådan! Kram

  3. Ingrid Österheim 2 år sedan

    Var?

    • Monika 2 år sedan

      Picard till exempel eller i någon annan butik med bra fisksortiment. Man ska bara vara säker på att de är msc-märkta räkor, till exempel Kungsräkor.

Lämna ett svar

Tillbaka