ARTIKLARrestauranger

Strandhuset i Sibbarp i kanten av Malmö

In ARTIKLAR, restauranger on

Sensommaren lider mot sitt slut och det är dags att ta säsongsfarväl av sommarens favoritmatställen och uteserveringar. Strandhuset i Sibbarp är ett av dem, en liten pärla i utkanten av Malmö.

Strandhuset i Sibbarp uteplats

Strandhuset i Sibbarp

Stranhuset liten strut

Strandhuset i Sibbarp utsikt mot Öresundsbron

Bakom Strandhusets succé finns delägarna Pim Sahlgren (bild nedan), kock och Nina Christensson, känd malmökrögare som även driver de populära restaurangerna Bastard på Gamla Väster och Smak i Malmö Konsthall.

Strandhuset Pim Sahlgren

Strandhuset håller på att plocka ihop för säsongen. De öppnar till Valborg varje säsong och håller sedan öppet till och med augusti. Under dessa sommarmånader förvandlas den gamla strandkiosken till en kväll efter kväll fullsatt restaurang. Stammisar och sommargäster blandas med turister både till lunch och till middagen på kvällen.

Trots att restaurangen ligger i en enkel träbyggnad är den väldigt vackert och trivsamt inredd – somrigt vitt där hellre naturen och utsikten får uppmärksamheten. Pim vinkar från köket när man kommer och Nina finns ofta på plats på kvällen, ute bland gästerna, växlar några ord och får oss att känna oss mycket välkomna.

Strandhuset interiör

Strandhuset interiör långbord

Strandhuset vinglas

Strandhuset interiör

Restaurangen har en minigolfbana (kostar inget extra) dit man tar med sig glaset och sträcker på benen efter maten. Det finns sittmöbler och leksaker till barnen och gott om plats att springa runt. Precis så som en fin sommarkväll med hela familjen ska vara.

Som pricken över det hela bjuds det på underbar solnedgång över Öresund med vackra bron till Köpenhamn i bakgrunden. Med den bakgrunden kan jag även varmt rekommendera en romantisk middag. Vi är alltid lite mer förälskade när vi går därifrån än när vi kom (alltså om det är fint väder och inte blåser (malmöbor fattar :))

Strandhusets minigolf

Strandhusets meny

 

Strandhuset vinglas

Meny är blandad så det finns något gott för alla. Vi hittar Pims underbara sommarklassiker som vi äter om och om igen – t ex blåmusslorna, löjrom på toast eller smörgåsen med räkröra. Resten av menyn byts varje vecka men det finns alltid både kött, fisk och vegetariskt. Maten är fantatiskt god.

Varje gång jag skriver om något favoritställe slår det mig vilka otroligt fina oaser dessa duktiga och hårt arbetande krögare skapar åt oss. Vi sätter oss i vackra rum, bara njuter och mumsar i oss en bit av deras själ och hjärta som de så generöst delar med sig av.

Strandhusets menytavla

Strandhuste dessert

Strandhuset i Sibbarp skylt

1 Kommentar

  1. Ingrid Österheim 6 år sedan

    Har aldrig varit där och för denna säsongen verkar det vara för sent. Får ha det i tankarna till nästa vår.
    Ser väldigt trevligt ut och maten febrar trots att klockan bara är 07.43,
    Dina presentationer av olika ställen du besöker är väldigt intressanta att läsa om.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka