BRÖD

Filmjölksbröd

In BRÖD on

Saftigt, lättbakat bröd på filmjölk med riktigt knaprig skorpa – så gott att man himlar med ögonen efter första tuggan.

Det här receptet fanns en gång på filmjölkspaketen. Smaken på brödet passar till det mesta men speciellt bra blir det till sill, skaldjur och ost. Vår favorit är en skiva filmjölksbröd med hemgjord, härlig räkröra.

Går bra att frysa. Tina brödet långsamt som låg värme så behåller man skorpan knaprig.

 

Filmjölksbröd
2 limpor

1 lit vetemjöl
1 lit rågsikt
0.25 dl bakpulver
0.25 dl bikarbonat
1 lit filmjölk
2.5 dl mörk sirap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 gr.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och sedan sirapen.
2. Knåda degen ordentligt i en assistent till en jämn, ganska lös och seg smet.
3. Smörj två brödformar och fördela smeten. Grädda först i 100 gr 1 timme, sedan 175 gr i ytterligare cirka 30-40 minuter.
4. Stjälp upp bröden på galler och knacka botten, färdigt om det låter ihåligt. Annars in i ugnen en stund till.

Filmjölksbröd

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka