Kycklingmacka fylld med lime- och srirachadressing, hackade jordnötter, koriander och salladsblad vända i rostad sesamolja.

Jag hade några bitar marinerad kyckling kvar i kylen. Jag sparar allt som blir över för det är fullkomligt orimligt i min värld att kasta mat. Jag är uppfostrad med det tänket, från mamma, mormor och farmor. Det är en sport att komma på gott att göra med rester. Man kan trolla med mat :-)

Den lilla burken med kyckling den här gången var för lite för en hel middag. Jag för egen del äter gärna nästan vegetariskt, typ en stor sallad med några små bitar hackade kycklingrester över. För söte mannen är det inte ok. Han gillar inte grönsaker och vill helst ha sitt kött eller fisk med potatis, pasta eller ris, som många andra män. Mackor går också bra så en macka fick det bli av resterna.

Mackan blev så himla god att jag var tvungen att dela med mig. Återigen enkelt, snabbt och jättegott!

 

Kycklingmacka Asian Style

Kycklingbitar – marinerade enligt mitt recept eller andra rester som passar till de asiatiska smakerna
Pågens mjuka subs (eller baka själv)
grönsallad
limesaft
koriander
sesamolja (gärna rostad sesamolja)
(hackade jordnötter)

Ta ut kycklingresterna och låt få rumstemperatur. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar/skivor.
Gör dressingen enligt nedan.
Blanda de gröna bladen med några stänk sesamolja och droppar limesaft. Vänd runt och smaka av och ta mer så att det täcker och smakar gott. Tänk på att sesamoljan är oerhört smakrik, så ta bara stänk åt gången.
Ansa koriandern och kör kniven igenom bladen några gånger. Ska vara ganska stora bitar.

Dressing:
majonnäs – egen eller köpt
tjock yoghurt (eller creme fraiche eller liknande)
limesaft
sriracha (eller annan stark chilisås)
salt

Om du inte är bekväm med att röra ihop dressingen på en höft, finns annars ett recept på såsen här (byt ut citron i receptet mot lime till den här mackan).

Lägg ihop mackan: sallad – kyckling – sås – hackade jordnötter – koriander

kycklingmacka_prepp

kycklingmacka_lagga_ihop

kycklingmacka

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka