grisKÖTTkryddorLCHF & LOWCARBnöt

Tacopaj – lowcarb

In gris, KÖTT, kryddor, LCHF & LOWCARB, nöt on

En tacopaj är inte lika poppis som tacos men jag tror att den inte kommer långt efter, inte hos oss i alla fall.

Eftersom jag försöker hålla mig till lowcarb äter jag inte tortillas och majsprodukter och då känns inte tacos lika kul. Istället passar en tacopaj fint.

Antingen gör man pajen som ett komplement till tacos om någon i familjen föredrar lowcarb. Då kan man ta lite av de vanliga tillbehören till pajen som till exempel salladsgrönt, avocadoröra och salsa. Eller så gör man såklart bara pajen, några tillbehör och en god grönsallad.

Den är godast när den svalnat en liten stund. Om du får paj över och vill värma en bit, gå först från rumstemperatur och värm sedan långsamt på låg värme tills den är ljummen, annars blir det geggigt.

1. Gör först det krispiga pajskalet i länken nedan (eller ett vanligt pajskal). Låt svalna en aning.
2. Förbered äggstanningen – se nedan
3. Fräs ca 400 g köttfärs med ca 2 msk egen tacokrydda eller köpt krydda. Smaka av. Låt svalna en aning.
4. Lägg köttfärsblandningen i botten av skalet och häll äggstanningen över. Toppa med riven ost.
5. Grädda 175C i 30-35 minuter.

Recept på pajdegen (lowcarb) och äggstanning – se här
Degen räcker till en vanlig pajform ca 20-22 cm. Det är bra om den har löstagbar kant.

Lagom äggstanning till degen är 4 ägg + ca 2 dl grädde (eller 1 grädde + 1 creme fraiche) + 2 dl riven ost.
Om inte mängden äggstanning hyfsat täcker hela fyllningen fyller man på med lite mer grädde.

tacotillbehor_paj

tillbehor_tacos

2 Kommentarer

  1. Syster Yster 9 år sedan

    Den här ska helt klart testas :-)

    • Monika 9 år sedan

      Ja, gör det! Gör lite goda tillbehör :-) Supergott.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka