dessertLCHF & LOWCARB

Pannacotta campari-orange

In dessert, LCHF & LOWCARB on
Bittert är en av de nya smakerna som kommer starkt under 2015 enligt trendanalyserna. Bittert är inte så lätt att ta till sig och vi upplever bittert väldigt olika. Bittert är intressant och vi kommer att få se många nya kombinationer framöver.

Den här kombinationen däremot är inte ny utan så klassiskt det kan bli.

Här är bittert, friskt och sött helt ljuvligt med len vaniljpannacotta. Skulle inte den här desserten vara vacker på påskbordet? Ser ut som små solar.

Den är dessutom lowcarb-vänlig och passar liberal lchf.

 

Pannacotta campari-orange

6 pers

4 dl vispgrädde

1,5 gelatinblad

+vanilj  – 1/2 vaniljstång (skrapa ur frön och spara stången) eller annan vanilj

+sötning – pyttelite socker eller sötning

Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten medan du kokar upp grädden tillsammans med eventuell vaniljstång + vaniljfrön (eller annan vanilj) och socker om du väljer det. Smaka av sockermängden. Låt det småputtra 10 minuter. När det är klart smakar du av med sötning om du inte valt socker.

Dra grädden av plattan och låt svalna lite. Krama ut bladen och rör ner i grädden.

Slå upp i 6 glas och ställ i kylen minst 3 timmar. Om pannacottan har mycket bubblor på ytan brukar jag ta potatisstickan och dra försiktigt fram och tillbaka på ytan så att bubblorna spricker men när det ska vara en spegel på som här, är det inte så noga.

Campari-juice-spegel:

Lägg 3 gelatinblad i blöt i kallt vatten.

Delarna till campari-juice är en smaksak och finns inget som är rätt.

Bland lite åt gången och smaka av – ca 1/2 dl campari med 2 dl apelsinjuice (gärna färskpressad, Brämhults eller liknande bra kvalitet), tycker jag blir gott. Det ska smaka bittert från Camparin för det är liksom grejen :)
Sila bort fruktköttet.
Jag sötade blandningen en aning för att runda av smaken.
Värm campari-juiceblandningen utan att det kokar. Krama ur gelatinet och rör ner i juicen.
Låt det svalna en stund innan du slår det över denna stelnade pannacottan. Slår försiktigt i en spegel i varje glas, cirka en femtedel spegel av mängden i glaset blir bra mängd.
Ställ att stelna i kylen igen ett par timmar.

 

pannacotta_uppifran
pannacotta campari diagonalt

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka