LCHF & LOWCARBOSTSMÅRÄTTER & TILLBEHÖR

Chèvrepaj med rostad paprika

In LCHF & LOWCARB, OST, SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR on

Chèvrepaj med rostad paprika

Chèvrepaj – testade en ny paj

”Dag, jag har testat en ny paj! Vill du ha?”
”Vad är det för paj?”
”Det är en chèvrepaj med rostad paprika.”
Nej tack!”
!!???!
Jag smakade en bit.

”Dag, du måste smaka!”

Överraskande gott

Söte mannen blir helt paff. Chèvrepajen är underbar och smakar lent med en aning sötma. Den smakar bara lätt av paprika (det var nog det söte mannen backade på) och den rostade paprikan är en perfekt smakkamrat till den milda getosten.

Sedan dess är detta en favoritpaj som jag gör om och om igen. Lika god varm som kall, passar på buffé, en brunch, picknick, fredagsmys eller precis när som helst.

Jag hittade idén till chèvrepajen i Lantliv Mat & Vin och har anpassat den till mitt pajdegsrecept (lowcarb).

Pajdeg – vanlig eller lowcarb

Här hittar du mitt lchf- och lowcarbrecept på en krispig och jättegod pajdeg.

Hur uttalas chèvre?

Jag passar också på att vara språkpolis, frankofil som jag är: osten chèvre uttalas som schääävr, inte schävréj.

PS. Att söte mannen först tackade nej den där gången använder jag nu som ett bra exempel på vad man kan missa av världens godsaker om man är för snabb och fast i sina fördomar när det gäller grönsaker – chèvrepajexemplet. Ni får gärna använda det ;-)

Chèvrepaj med rostad paprika

Chèvrepaj med rostad paprika

Chèvrepaj med rostad paprika

4 pers. som ensamrätt med en grönsallad

1 grundrecept på pajdeg (lchf, lowcarb, glutenfritt)

200 g chèvre (getost som säljs utan kant i liten rulle)
150 g avrunnen grillad inlagd paprika i strimlor (Zeta t ex har en god antipasto Peperoni Grigliati i glasburk med en touch av vitlök och basilika men det finns många andra)

4 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven lagrad (favorit)ost
salt och svartpeppar

Lägg getosten i botten av det förgräddade pajskalet. Sprid ut paprikastrimplorna ovanpå osten. Blanda ingredienserna till äggstanningen och slå över.

Grädda i 175C (ngt lägre för varmluft)  i ca 30-35 minuter. Läs mer under länken till pajdegen.

Vanlig pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
150 g smör
2 msk vatten

getostpaj_ingredienser

chevrepaj_vid_spisen

2 Kommentarer

  1. Inga J. Wikstrand 4 år sedan

    Ojoj, jag bara måste … – den fixar jag alldeles själv, utan Mankans hjälp. Tack Monigge

    • Författare
      Monika 4 år sedan

      Ja! Den fixar du själv men du måste läsa texten, haha. Så glad att du läser min blogg :-) Kram
      ps. det såg ut som en lyckad vernissage, grattis!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka