Jag lärde mig laga lyxig krämig äggröra av chef Ramsey för många år sedan. Det är förstås en smaksak men Gordon & jag tycker den här är perfekt.

Knäck 3 ägg i en kastrull (vispa inte innan). Lägg i en klick smör. Krydda inte i detta skedet. Värm på medelvärme och rör hela tiden. Ta äggen från och till plattan några gånger så röran tjocknar lugnt och fint (utan att se ut som omelett efter några minuter). Här mot slutet smakar du av med salt & peppar.

När du har lagom fast men mjuk konsistens, ta från värmen och rör i en 1/2 msk creme fraiche (mer än så blir inte godare, tvärtom).

Scrambled to perfection!

Note: Om du tycker det låter för fett med en klick smör och en 1/2 msk creme fraiche, gör hellre en bondomelett på vatten.

1 Kommentar

  1. Anonym 7 månader sedan

    Ett absolut måste till mysiga helgfrukostarna!

Lämna ett svar

Tillbaka